Навчально-методичні матеріали

З багатьох предметів, що викладають на кафедрі фізики і методики викладання, викладачами розроблені лекційні курси, інструкції до лабораторних робіт, видані навчальні посібники, що містять як конспекти лекцій так і тестові завдання, матеріал для самостійного опрацювання.

На кафедрі наявні кваліфікаційні характеристики фахівців, навчальні плани, навчальні і робочі програми усіх, без винятку, фундаментальних і спеціальних дисциплін. Всі навчальні і робочі програма схвалені на засіданнях кафедри та затверджені проректором з навчальної роботи.

Викладачами кафедри розроблені завдання для проведення контрольних робіт, тестування, в тому числі комп’ютерного тестування. З більшості предметів розроблені комплексні контрольні роботи.

На кафедрі наявні іспитові вимоги до семестрової і державної атестації студентів.

Кафедра проводить виробничу практику студентів. Розроблена програма практики, яка передбачає виконання теоретичного і експериментального завдання, розв’язування задач і обов’язкову участь студентів-практикантів у наукових семінарах кафедри.

Дисципліни за вибором відповідають характеру діяльності кафедри, викладачів. Так, зокрема, кафедрою читаються спецкурси:

Хрестоматії з навчальних предметів для самостійної роботи студентів:

Бойчук В.М., Яблонь Л.С. Фізика : матеріали до хрестоматії з дисципліни. – Івано-Франківськ : НБ ПНУ, 2018. – c.

Гарпуль О.З., Бойчук В.М. Лабораторний практикум з фізики для спеціальностей «Прикладна математика», «Правознавство», «Дошкільна освіта», «Початкова освіта», «Дизайн». – Івано-Франківськ : Голіней О.М., 2016. – 88 c.

Бойчук В.М. Методичні рекомендації з курсу «Концепції сучасного природознавства» для спеціальностей 7.04020301, 8.04020301 «Фізика» та 7.04020402, 8.04020402 «Радіофізика і електроніка» галузі знань 0402 «Фізико-математичні науки». – Івано-Франківськ : Голіней О.М., 2011. – 104 c.

Бойчук В.М. Теорія та методика фізичного навчального експерименту: матеріали до хрестоматії з дисципліни. – Івано-Франківськ : ПНУ, 2019. – 11 назв c.

Бойчук В.М. Теорія та методика фізичного експерименту: матеріали до хрестоматії з дисципліни. – Івано-Франківськ : ПНУ, 2019. – 8 назв c.

Войтків Г.В., Бойчук В.М. Методика та техніка шкільного фізичного експерименту.- Івано-Франківськ: ВГЦ “Просвіта”, 2019.- 53с.

Войтків Г. В., Ліщинський І. М. Шкільна фізика у двох концентрах. – Івано-Франківськ: ВГЦ “Просвіта”, 2019.-63с.

Войтків Г.В. Методика викладання фізики та автрономії у навчальних закладах: матеріали до хрестоматії з дисципліни. Івано-Франківськ: ПНУ, 2019. – 17 назв.

Войтків Г.В. Методика викладання природничих дисциплін: матеріали до хрестоматії з дисципліни. Івано-Франківськ: ПНУ, 2019. – 3 назв.

Войтків Г.В. Астрономія в школі: матеріали до хрестоматії з дисципліни. Івано-Франківськ: ПНУ, 2019. – 3 назв.

Войтків Г.В. Сучасні проблеми методики виклалання фізики та інформаційних технологій: матеріали до хрестоматії з дисципліни. Івано-Франківськ: ПНУ, 2019. – 12 назв.

Яблонь Любов Степанівна. Моделювання фізичних процесів: матеріали до хрестоматії з дисципліни. – Івано-Франківськ : НБ ПНУ, 2018.

Яблонь Любов Степанівна. Методи обробки результатів експерименту: матеріали до хрестоматії з дисципліни. – Івано-Франківськ : НБ ПНУ, 2018.

Климишин Іван Антонович, Яблонь Любов Степанівна. Історія фізики та астрономії: матеріали до хрестоматії з дисципліни. – Івано-Франківськ : НБ ПНУ, 2018.

Яблонь Любов Степанівна. Комп’ютерні технології у фізиці: матеріали до хрестоматії з дисципліни. – Івано-Франківськ : НБ ПНУ, 2018.

Яблонь Любов Степанівна. Синергетика нанорозмірних систем: матеріали до хрестоматії з дисципліни. – Івано-Франківськ : НБ ПНУ, 2018.

Яблонь Любов Степанівна. Фізика невпорядкованих систем: матеріали до хрестоматії з дисципліни. – Івано-Франківськ : НБ ПНУ, 2018.

Яблонь Любов Степанівна. Фізичні основи нанотехнологій: матеріали до хрестоматії з дисципліни. – Івано-Франківськ : НБ ПНУ, 2018.