Профорієнтаційна зустріч з учнями Ланчинського ліцею імені Юрія Шкрумеляка

8 березня 2023 року була організована профорієнтаційна зустріч науково-педагогічних працівників фізико-технічного факультету з учнями Ланчинського ліцею імені Юрія Шкрумеляка в рамках проєкту Прикарпатського національного університету  імені Василя Стефаника ”Університет для учнів”.

На початку зустрічі відповідальний за профорієнтаційну роботу ФТФ, доцент Грига Володимир Михайлович, ознайомив учнів та вчителів ліцею з інформацією про Університет, його всеукраїнськими і міжнародними рейтингами, детально представив структуру основних підрозділів Університету, освітні програми та спеціальності за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти на освітньому рівні бакалавр, розповів про унікальні стипендіальні можливості студентів та можливості навчання за програмами подвійних дипломів. Учасникам заходу також було представлено проєкт Вступу до закладів вищої освіти (ЗВО) у 2023 році та деталізовано умови проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) щодо обов’язкових предметів і блоків предметів на вибір, типів завдань у блоках і часу проходження НМТ.

Завідувач кафедри фізики і методи викладання, доцент Ліщинський Ігор Мирославович, представив учасникам заходу освітні програми Фізико-технічного факультету, розказав про особливості вступу та навчання на факультеті, можливості працевлаштування після завершення навчання.

Доцент кафедри фізики і методики викладання, Галина Володимирівна Войтків, зосередила свою увагу на ОП Середня освіта (фізика та математика), особливостях вступної кампанії  у 2023 році та розповіла про  структуру та часові рамки НМТ.

За сприяння у реалізації проекту ”Університет для учнів”  та активну співпрацію із фізико-технічним факультетом було вручено Подяку вчителю фізики Галіву Миколі Остаповичу.

Щиро вдячні адміністрації ліцею за сприяння у організації профорієнтаційної роботи серед випускників та вчителям фізики і математики за організацію зустрічі.