НАВЧАННЯ В ЛІТНІЙ ШКОЛІ У СЛОВЕНІЇ

Студенти спеціальності Середня освіта (фізика) та професорка кафедри Бойчук Володимира Михайлівна взяли участь у навчанні в Літній школі у Словенії.

Розпочалося навчання в першій Літній школі “Deep Tech training with impact on entrepreneurship and innovation” в університеті міста Нова Гориця. Тридцять студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки, фізико-технічного факультету та факультету історії, політології та міжнародних відносин, а також викладачі фізико-технічного факультету, кафедри управління та бізнес-адміністрування прибули до Словенії.

Літня школа організована в рамках консорціуму REGINNA 4.0, який об’єднує партнерів із галузей науки, бізнесу та державних органів для підготовки молодих талантів у сферах нанотехнологій та Індустрії 4.0. Метою заходу є сприяння інноваційному розвитку, бізнесу та передачі ідей з лабораторій на ринок.

З 3 до 14 липня учасники матимуть можливість поглибити свої знання з таких тематик, як нанотехнології, нові матеріали, перетин з квантовою технологією, застосування глибокого навчання та нанотехнологій, вступ до Індустрії 4.0, ШІ в контролі якості та розробці продукту, економічне виробництво та кібербезпека, аналітика даних і ШІ в туризмі 4.0, основи підприємництва, інновації та розробка продукту, методологія Lean startup, інтелектуальна власність і комерціалізація.

Перший день Літньої школи розпочався з цікавих лекцій. Andrea Fornasier виступив з темою “Digital Transformation Journey”, розкриваючи сенс цифрової трансформації. Також Andrea Brunello провів лекцію “Data Modeling: From Relational Databases to Big Data”, в якій детально розглянув системи керування базами даних.

Учасники Літньої школи будуть мати ще багато цікавих лекцій та тренінгів протягом всього періоду навчання. Після успішного складання іспиту студенти отримають сертифікат європейського зразка, еквівалентний 3 кредитам ЄКТС. Літня школа надає унікальну можливість обміну знаннями та досвідом, сприяючи створенню міжнародних партнерств у галузі науки, технологій та інновацій.