Особливості використання STEAM-технологій на уроках природничих дисциплін

15 грудня 2021 року фізико-технічний факультет відвідали вчителі природничого циклу Матеївецької територіальної громади в рамках роботи методоб’єднання. Вчителі відвідали лабораторії факультету, ознайомились із досвідом реалізації STEAM на факультеті та обговорили із викладачами способи реалізації STEAM – освіти на уроках природничих дисциплін.

Декан факультету, професор Гасюк Іван Михайлович, розповів про факультет та ознайомив вчителів із можливостями, які дає навчання на спеціальностях факультету.

Навчальні заняття та екскурсії лабораторіями з учителями провели доцент кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки Дзундза Богдан Степанович та доцентка кафедри фізики і методики викладання Войтків Галина Володимирівна.

З можливостями лабораторії нанотехнологій ознайомили вчителів професор кафедри матеріалознавства і новітніх технологій Коцюбинський Володимир Олегович та професорка кафедри фізики і методики викладання Бойчук Володимира Михайлівна, запросивши учнів до виконання науково-дослідницьких робіт на устаткуванні лабораторії.

 

Під час екскурсій Горічок Ігор Володимирович, професор кафедри фізики і хімії твердого тіла, розповів про технології отримання напівпровідникових матеріалів.

На актуальну тематику систем штучного інтелекту спілкувалися із доцентом кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки Голотою Віктором Івановичем.

У лабораторії методики фізики освітяни працювали із технологіями доповненої реальності та інструментом Plickers для оцінювання учнів.