ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ ФІЗИКИ ТА АСТРОНОМІЇ В СЕРЕДНІЙ ТА ВИЩІЙ ШКОЛІ»

18 жовтня відбулося перше засідання у 2023-2024 навчальному році (в онлайн-режимі) щорічного науково-методичного семінару на базі кафедри загальної фізики та методики навчання фізики в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова, під керівництвом Шута Миколи Івановича, академіка НАПН України, доктора фізико-математичних наук, професора, Заслуженого діяча науки і техніки України та співголів – Ляшенка Олександра Івановича – академіка НАПН України, академіка-секретаря відділення загальної середньої освітиі цифровізації освітніх систем, доктора педагогічних наук, професора, лауреата Державної премії України в галузі освіти та Благодаренко Людмили Юріївни  – доктора  педагогічних наук, професора, професора кафедри загальної фізики та методики навчання фізики Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, відмінника освіти України.

Тематика семінару була надзвичайно актуальною – присвячена  підготовці до впровадження НУШ в 7 класі. На семінарі були присутні автори модельних програм з фізики – М.В. Головко, Б. Г. Кремінський та З. Ю. Максимович, які представляли, робили аналіз та обговорення пропонованих модельних програм з фізики для 7-9 класів.

Під керівництвом доцента кафедри фізики і методики викладання Прикарпатського національного університету  Г.В.Войтків,  студенти 4 курсу спеціальності 014 Середня освіта (фізика та астрономія) взяли участь у семінарі, адже  у курсі «Методика викладання фізики» вони саме знайомляться із темою «Створення навчальних програм на основі модельних» і подана інформація про модельні програми від авторів була дуже вчасною та корисною.

Такі науково-методичні семінари дають можливість показати майбутнім вчителям як твориться освіта, як твориться методична наука, сформувати розуміння необхідності бути активними, інноваційними та брати участь у процесах творення шкільної фізичної освіти.