Робота з обдарованими учнями. Всеукраїнська учнівська олімпіада з фізики

З 2 по 7 квітня 2023 року на базі Івано-Франківського спортивного ліцею Івано-Франківської обласної ради з метою пошуку, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді проводився ІV етап LVIІ (57) Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики.

У ході олімпіади 116 учнів з 17 областей України, м. Києва та Українського фізико-математичного ліцею виконували теоретичну частину та експеримент. Під час кожного етапу вони розв’язували задачі, запропоновані членами журі.

З щирими вітаннями переможцям та учасникам олімпіади, вдячними словами за гостинність і високий рівень проведення олімпіади звернувся голова журі Ігор Анісімов, доктор фізико-математичних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Журі та оргкомітет відзначили високий рівень підготовки учасників олімпіади, особливо серед представників таких команд: Харківської та Львівської, міста Києва та Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

За рішенням оргкомітету та журі дипломами ІІІ ступеня нагородили 30, ІІ ступеня – 20 учнів.

До участь у роботі журі та оргкомітету IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики долучились: Гасюк Іван Михайлович – доктор фізико-математичних наук, професор кафедри матеріалознавства і новітніх технологій, Яремій Іван Петрович – доктор фізико-математичних наук, професор кафедри матеріалознавства і новітніх технологій, Салій Ярослав Петрович – доктор фізико-математичних наук, професор кафедри фізики і хімії твердого тіла, Ліщинський Ігор Мирославович – кандидат фізико-математичних наук, доцент, завідувач кафедри фізики і методики викладання, Войтків Галина Володимирівна – кандидат педагогічних наук, доцент  кафедри фізики і методики викладання.